Bitcoin Eroaa Muista Krypteistä ja Siitä, Mitä Se Tarkoittaa Yhdysvaltain Yleiselle Politiikalle

Kaikki kryptovaluutat eivät ole samanarvoisia, ja Bitcoinin aiempi väite hajautetun digitaalisen omaisuuden joukossa tekee siitä erityisen. | Andrew M. Bailey , Bradley Rettler , Craig Warmke | CoinTelegraph

Bitcoin Eroaa Muista Krypteistä ja Siitä, Mitä Se Tarkoittaa Yhdysvaltain Yleiselle Politiikalle

Tekijät: Andrew M. Bailey, Bradley Rettler, Craig Warmke | Alkuperäinen päivämäärä: 22/05/22 | Kääntänyt: Cyber Hornet | CoinTelegraph

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin digitaalista omaisuutta koskeva toimeenpanomääräys on käynnistänyt virastojen välisen tehtävän tukea rahoitusinnovaatioita samalla kun suojellaan amerikkalaisia kuluttajia ja etuja. Vaikka monet alan johtajat suhtautuvat myönteisesti rakentavaan sävyyn, jotkut kriitikot toivovat tehoiskua. Emme syytä heitä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tilannehuoneessa Valkoisessa talossa, 7. maaliskuuta 2022 (Lähde: Adam Schultz/AP)

Monet kryptovaluuttaprojektit toimivat ohuiden hajauttamisen verhojen takana. Julkisesti niitä myydään sillä oletuksella, että ne jakavat valtaa. Verhojen takana johtajat vetää naruja. Äskettäisessä Wonderland-tapauksessa sarjahuijari ja rikollinen ohjasi miljardin dollarin kassaa.

Monet projektit maksavat vaikuttajille salaa tokeneistaan. Hinta pumppaa. Sisäpiiriläiset kaatoavat. Naiivit sijoittajat menettävät rahaa. Joskus shillerit ovat julkkiksia. Ja joskus nuo julkkikset vuotavat rehellisyytensä yllättävän alhaiset kustannukset.

Sadat hankkeet kärsivät teknisistä haavoittuvuuksista. Näennäisesti joka viikko hakkerit käyttävät hyväkseen piilotettuja ohjelmistovirheitä. Kolmanneksi suurin koskaan tapahtui helmikuun alussa, ja 326 miljoonaa dollaria meni. Ja sitten maaliskuun lopulla vielä 600 miljoonaa dollaria – pöh.

(Kesäkuu 2020 -Kesäkuu 2021) Kuinka DeFi-protokollat hakkeroidaan - BondAppetit, Hashex

Monet kryptovaluutat ovat räikeitä huijauksia – jotkut ylpeästi pyramidin muotoisia. Markkinaosapuolet pitävät näitä elämän tosiasioina, ja niissä käytetään usein termejä irtautumishuijauksista ("rug pull") ja pyramidin muotoisista projekteista ("Ponzis").

Useimmille kryptovaluutat näyttävät samalta, kuten käytävässä 9 liimatut tomaatit – vain mauttomia, hyödyttömiä ja niitä on enemmän. Kyyniset näkevät kryptovaluuttojen valikon välityspalvelimen halutuimpien listana. Kumpikaan ryhmä ei ole täysin väärässä.

Silti yksi ruokalista erottuu muista. Se on luultavasti yksi tärkeimmistä teknologisista edistysaskeleista itse Internetin jälkeen. Osta tai älä, emme välitä. Mutta me kolme professoria välitämme yhden yksinkertaisen viestin: Bitcoin (BTC) on erityinen. Se ansaitsee tutkimisen ja keskustelun.

Puhutaanpa Bitcoinista

Bitcoin on aidosti hajautettu. Kymmeniä tuhansia solmuja ajaa ympäri maailmaa. Solmun käyttäminen on helppoa; Voit tehdä sen tunnissa Internet-yhteydellä varustetulla tietokoneella ja muutaman sadan gigatavun tallennustilalla. Vuonna 2017 nämä solmut estivät kiistanalaisen Bitcoinin muutoksen, joka olisi lisännyt verkon keskittämistä vaikeuttamalla tavallisten ihmisten mahdollisuuksia ylläpitää solmua. Näin tehdessään he voittivat suurimman osan Bitcoinin kaivostyöntekijöistä, pörssistä ja muista tehokkaista vanhoista pelaajista.

Tavoitettavissa olevien Bitcoin-solmujen keskittyminen maista ympäri maailmaa - Bitnodes

Bitcoinin hajauttaminen tekee siitä oikeudenmukaisen. Millään säätiöllä ei ole tavaramerkkiä eikä se säätele rahapolitiikkaansa. Tämä ei ole vastakohtana vain keskitetyille kryptovaluutoille, vaan myös itse Federal Reservelle. Kuluneen vuoden aikana kolme Federal Reserve -virkailijaa on eronnut useiden, sanotaanko hyvin ajoitettujen kauppojen jälkeen. Bitcoinilla ei ole koskaan ollut häpeällisen eron virkamiehiä – sillä ei ole sellaisia ​​virkamiehiä. Verkko automatisoi nämä työt pois.

Bitcoinin hajauttaminen tekee siitä myös turvallisen. Suurin osa rahasta on digitaalista, ja se on kolmansien osapuolten, kuten pankkien ja maksujen käsittelijöiden, peukalon alla. Mutta viattomat Venäjän ja Kanadan kansalaiset muistuttavat meitä siitä, että kolmannet osapuolet voivat jäädyttää ja kaapata nämä tasapainot, varsinkin jos ne ovat valtion painostuksesta. Kolmansiin osapuoliin luottaminen vaarantaa varat. Bitcoin-osallistujat voivat pitää hallussaan omia yksityisiä avaimiaan ja siten tallentaa ja lähettää arvoa ilman kolmansia osapuolia. Bitcoin on eri liigassa kuin muut kryptovaluutat. Digitaalisella aikakaudella Bitcoinin vertaansa vailla olevan hajautuksen tason ansiosta se on turvasatama valtioiden ja yritysten liioittelua vastaan.

Ja toisin kuin useimmat muut kryptovaluutat, Bitcoinilla ei koskaan ollut yksityistä token-myyntiä pääomasijoittajille tai alkuperäistä kolikkotarjousta sisäpiiriläisten rikastamiseksi. Bitcoin on laajimmin levinnyt digitaalinen omaisuus. Tärkeässä mielessä sillä ei ole sisäpiiriläisiä – vain varhaisia omaksujia.

Bitcoinin markkina-arvo - Coingecko

Tärkein varhainen omaksuja, Satoshi Nakamoto, louhi noin miljoona Bitcoinia (5 % enimmäistarjonnasta). Satoshin omistukset ovat täysin näkyvissä, eikä Satoshi koskaan käyttänyt senttiäkään. Useimpien muiden kryptovaluuttojen kanssa rikkaat rikastuvat, joskus piilotetuilla tavoilla, ja heillä on enemmän sananvaltaa verkossa. Ei niin Bitcoinin kanssa.

Jotkut projektit etenevät nopeasti ja rikkovat asioita, kun taas Bitcoin liikkuu hitaasti mutta varmasti. Bugit ovat harvinaisia. Tosin tällä konservatiivisella lähestymistavalla on kompromisseja. Päivitykset ovat yhtä harvinaisia kuin bugit. Ja Bitcoinilta puuttuu muiden alustojen joustavuus. Mutta vastineeksi maat ja yritykset tuntevat olonsa turvalliseksi, kun Bitcoin on taseissaan.

Olet ehkä kuullut hakkeroista ja varastetuista Bitcoineista. Nämä tapaukset eivät liity Bitcoinin heikkouksiin. Sen sijaan ne kuvaavat avainten turvattoman säilytyksen tai kolmansien osapuolien säilyttäjiin luottamuksen ansoja.

Lopuksi, Bitcoin ei ole huijaus. Sitä voidaan varmasti käyttää huijauksiin - aivan kuten Yhdysvaltain dollariin tai muuhun digitaaliseen omaisuuteen. Mutta Bitcoin-verkko tarjoaa lopullisen maksun alkuperäisestä omaisuudestaan, aivan kuten Federal Reserve System tarjoaa lopullisen selvityksen Yhdysvaltain dollarille. Ihmiset spekuloivat villisti Bitcoinin hinnalla. Tämä on tapa innovaation alkuvaiheille. Ja ihmiset ympäri maailmaa tarvitsevat sitä, vaikka etuoikeutetut länsimaalaiset spekuloivat.

Tietoturvariskit vaarantavat bitcoin-lompakon

Bitcoinin suunnitteluun liittyy varmasti kompromisseja. Sen julkinen kirjanpito tekee yksityisyydestä vaikeaksi, vaikkakaan ei mahdottomaksi. Se vaatii energiaa turvallisuutensa vuoksi. Ja sen kiinteä tarjonta aiheuttaa hintojen vaihtelua. Mutta kaikesta huolimatta Bitcoinista on tullut jotain merkittävää: neutraali rahajärjestelmä, joka ei ole autokraattien hallinnassa. Ideologit tyrmäävät etsiessään täydellistä – mutta täysin vaikeaselkoista – rahajärjestelmää. Viisaat ja pragmaattiset päätöksentekijät sen sijaan pyrkivät käyttämään Bitcoinia maailman parantamiseen.

Tässä on mitä se tarkoittaa yleisen politiikan kannalta

Ensinnäkin emme saa olettaa, että kryptovaluutoilla on enemmän yhteistä kuin niillä itse asiassa on. Bitcoin johtaa heitä kaikkia juuri siksi, että kukaan ei johda sitä. Politiikan on aloitettava tästä ymmärryksen paikasta – ei yleensä kryptovaluutoista, vaan erityisesti Bitcoinista. Kuten presidentti Bidenin toimeenpanomääräys ilmaisee, digitaaliset varat ovat tulleet jäädäkseen. Yleinen luokka ei mene minnekään juuri siksi, että Bitcoin itsessään ei ole menossa minnekään. Olemme sille erityisen huomion velkaa. Ei vain Bitcoin, vaan Bitcoin ensin.

Toiseksi Bitcoin on uskomattoman neutraali, koska verkko on edelleen johtajaton. Näin ollen Yhdysvallat voi käyttää ja tukea Bitcoinia "poimimatta voittajia ja häviäjiä". Bitcoin on itse asiassa jo voittanut maailmanlaajuisesti neutraalina rahaverkostona. Bitcoin-verkoston vaaliminen, Bitcoinin käyttäminen varantovarana tai maksujen suorittaminen Bitcoinin kautta olisi analogista kullan käyttöönotolle rahajärjestelmässä – vain digitaalinen, kannettavampi, jaettavissa oleva ja helpompi tarkastaa ja todentaa.

Kiitämme presidentti Bideniä siitä, että hän tunnusti digitaalisen omaisuuden ansaitsevan huomiota. Tarvitsemme kaikki kädet kannelle – tietojenkäsittelytieteilijöistä, taloustieteilijöistä, filosofeista, lakimiehistä, valtiotieteilijöistä ja muista – kannustaaksemme innovaatioita ja vaaliaksemme sitä, mikä on jo olemassa.