Cum se instalează Samourai Wallet : Pentru începători

Instalarea portofelului Samourai pentru tranzacții cu confidențialitate sporită, un ghid pentru începători. | Echonoalchemist | Bitcoin Magazine

Cum se instalează Samourai Wallet : Pentru începători

Autor: Econoalchemist | Data originală: 16/05/21 | Tradus de: Sovereign Monk | Bitcoin Magazine

Dacă aveți un telefon mobil cu Android, vă recomand să folosiți Samourai Wallet. Acest articol vă va ghida prin pașii de bază pentru instalarea, securizarea și utilizarea Samourai Wallet pe Android. Înainte de a începe, este o idee bună să aveți la îndemână un pix și o hârtie. Și nu uitați să începeți cu sume mici de bitcoin până când aceste concepte capătă mai mult sens și vă simțiți confortabil să vă puneți fondurile într-un portofel mobil. Și întotdeauna faceți o copie de rezervă a frazei de pornire!  

Primul Pas: Instalați Samourai Wallet

Portofelul Samourai poate fi descărcat de pe site-ul său web sau de pe F-Droid, compilat din codul sursă sau instalat direct pe dispozitivul Android din Google Play Store.

Pentru scopurile simpliste și de bază ale acestui ghid, voi aborda doar instrucțiunile de instalare din Google Play Store. Fiți atenți la aplicațiile malițioase care pot părea similare, asigurați-vă că obțineți aplicația Samourai Wallet cu peste 100.000 de descărcări.

De pe dispozitivul Android, accesați aplicația Google Play Store, apoi căutați Samourai Wallet și instalați-o, apoi deschideți-o.

Pasul Doi: Permiteți permisiuni

Permiteți permisiunea camerei pentru aplicație și sistemul de operare (OS). Acest lucru permite scanarea codurilor QR. Apoi, permiteți permisiunea de citire/scriere pentru aplicație și sistemul de operare. Acest lucru permite salvarea fișierului de backup criptat.

Pasul Trei: Activați TOR

Asigurați-vă că activați Tor prin deplasarea glisorului spre dreapta. Așteptați confirmarea, acest lucru permite comunicarea aplicației prin Tor.

Notă: Dacă aveți un Dojo, acesta este pasul la care îl veți conecta. Rețineți că, deși rularea propriului nod este un subiect avansat, este foarte recomandat să învățați despre el. Dacă nu folosiți propriul nod, atunci aveți încredere în nodul altcuiva. Sunt disponibile multe implementări complete de noduri. Acest lucru depășește scopul acestui articol, dar pentru câteva resurse bune, consultați aici.

După ce ați activat Tor, selectați "START NEW WALLET". Odată instalat, portofelul Samourai Wallet va salva un fișier de backup criptat pe dispozitivul dvs. Android.

Pasul Patru: Creați o frază de acces și un cod PIN

În continuare, vi se va cere să creați o frază de acces. Aceasta este fraza de acces care criptează fișierul de backup și fraza de acces BIP39 a portofelului dumneavoastră, cunoscută și sub numele de "al treisprezecelea cuvânt". Se acceptă orice combinație de numere, litere și caractere speciale. Vă sugerez să încercați să folosiți o parolă cu un nivel ridicat de entropie, care nu poate fi ghicită, cum ar fi o parolă de la un generator de parole aleatoare. Alții pot sugera să folosiți o frază de parolă care poate fi ușor de memorat. Evaluați singuri compromisurile și faceți ceea ce este mai bine pentru dumneavoastră. Indiferent ce alegeți, nu uitați că această frază de acces va fi necesară pentru a vă recupera portofelul în cazul în care telefonul mobil este pierdut, deteriorat sau înlocuit. Confirmați confirmarea faptului că nimeni nu vă poate ajuta să recuperați această frază de acces, apoi selectați "Next" (Următorul).

Apoi, creați un cod PIN pentru accesarea aplicației. Dacă cineva ar avea acces la telefonul dvs. Android, acest cod PIN vă va proteja portofelul. Orice combinație de numere între cinci și opt cifre va funcționa. Încercați să folosiți un cod PIN care să nu poată fi ghicit. Odată introdus, vi se va cere să confirmați codul PIN. Apoi selectați "Next" (Următorul).

Pasul Cinci: Asigurați fraza de bază

Notă: Acesta este cel mai important pas.

  1. Scrieți-vă cuvintele în ordine pe o foaie de hârtie
  2. Fixați această bucată de hârtie ca și cum ar fi aur sau bijuterie
  3. Nu faceți capturi de ecran cu aceste cuvinte.
  4. Nu salvați aceste cuvinte pe un computer sau pe telefon
  5. Nu rostiți aceste cuvinte cu voce tare
  6. Nu împărtășiți niciodată aceste cuvinte cu nimeni, indiferent de motiv
  7. Bitcoin-ul dumneavoastră este la fel de sigur ca cele 12 cuvinte și fraza de acces.
  8. Verificați de două ori munca dvs., apoi confirmați confirmarea că ați securizat cele 12 cuvinte
  9. Selectați "RETURN TO WALLET"
  10. Veți avea nevoie, de asemenea, de fraza de acces de mai sus pentru o copie de rezervă sigură completă

Este o idee bună să folosiți foaia de lucru pentru recuperare furnizată de Samourai Wallet, aceasta are toate câmpurile necesare special pentru a fi completate de Samourai Wallet și vă ajută să vă păstrați informațiile de backup organizate. Găsiți PDF-ul descărcabil aici.

Notă: Odată ce deveniți mai serios în ceea ce privește Bitcoin, luați în considerare securizarea frazelor de semințe pe metal în loc de hârtie.

Pasul șase: Revendicați-vă PAYNYM

Fiecare utilizator al portofelului Samourai Wallet primește un "PayNym" unic. Acesta poate fi folosit pentru a colabora cu alți utilizatori Samourai Wallet în tranzacții cahote, pentru a posta coduri de plată publice fără a dezvălui istoricul tranzacțiilor și multe altele.

Selectați "Revendică-ți PAYNYM" în partea de jos a ecranului. Apoi selectați "DA" pentru a vă revendica noul PayNym.

Pasul șapte: Primiți Bitcoin

Există diferite modalități de a primi bitcoin în noul tău portofel. De pe ecranul de pornire al portofelului, selectați semnul albastru plus (+) și apoi selectați butonul verde "Receive" (Primește) de tip piggy-bank. Acest lucru va afișa codul QR al primei tale adrese de primire. Sau, pentru a primi de la un alt utilizator al portofelului Samourai, puteți selecta în schimb pictograma mov "PayNyms", care vă va permite să partajați codul de plată în format QR sau în text. Odată ce tu și un alt utilizator Samourai Wallet urmăriți PayNyms unul altuia, atunci puteți colabora împreună în tranzacții de cahotă.

Persoana care vă trimite bitcoin poate scana codul QR al adresei portofelului dvs. și poate cheltui din portofelul său.

De exemplu: Utilizatorii portofelului Samourai Wallet pot colabora în tranzacții care îmbunătățesc confidențialitatea, cum ar fi Stonewallx2. Utilizând codul QR al adresei dvs. de bitcoin ca destinatar, expeditorul poate folosi PayNym-ul său pentru a colabora cu alte persoane pentru a vă trimite fonduri într-un mod mai privat. Cu adresa bitcoin afișată mai sus, destinatarul a primit acum 0,015 BTC dintr-o tranzacție Stonewallx2 care îmbunătățește confidențialitatea.

Odată ce aveți o ieșire de tranzacție necheltuită (UTXO) în portofelul dvs., puteți face clic cu ușurință pe ea pentru a vedea mai multe detalii. Puteți chiar să deschideți identificarea tranzacției (TXID) pe un explorator de blocuri și să vedeți și mai multe detalii.

Iată mai jos cum arată tranzacția pe lanț. Opt intrări, patru ieșiri, în acest exemplu. Două dintre ieșiri sunt identice, una este cheltuiala reală și cealaltă este o momeală. A fost încălcată euristica proprietății comune. Acesta este unul dintre modurile în care confidențialitatea poate fi îmbunătățită cu aceste instrumente.

Pasul opt: Cheltuiți Bitcoin

Găsiți un colaborator și creați o tranzacție de îmbunătățire a confidențialității cu un alt utilizator al portofelului Samourai Wallet pentru a o trimite către orice terță parte. Mai întâi, selectați semnul albastru "+", apoi selectați butonul roșu "trimite", apoi activați cahoots.

În continuare, selectați "STONEWALLx2" și apoi selectați "Online" pentru participant.

Dumneavoastră și colaboratorul dumneavoastră ar trebui să vă urmăriți PayNyms unul altuia, iar apoi puteți selecta PayNym-ul colaboratorului dumneavoastră din lista de contacte. Apoi, selectați pictograma cu aspect pătrat din partea de sus pentru a deschide aparatul foto și pentru a scana codul QR al persoanei care primește plata (un utilizator Blue Wallet, în acest exemplu). Apoi, completați suma de trimis, 0,01 BTC în acest exemplu. În cele din urmă, selectați "REVIEW TRANSACTION" (Revizuirea tranzacției).

În continuare, veți putea selecta rata de taxare a minerului. Setați-o mai mare pentru plățile mai urgente în consecință. După ce începeți tranzacția Stonewallx2, Portofelul Samourai va face schimb de detalii despre tranzacție între portofelele celor doi colaboratori. Acest proces este criptat prin Tor pe stratul de comunicare Soroban. Veți avea o ultimă șansă de a vă revizui tranzacția înainte de a o transmite. Destinatarul ar trebui să vadă o tranzacție în așteptare sosind în câteva momente.

De asemenea, puteți viziona acest videoclip demonstrativ pentru instalarea pentru prima dată a portofelului Samourai Wallet pe un Android aici:

Concluzie

Samourai Wallet este un portofel Bitcoin axat pe confidențialitate, care este cel mai popular pentru implementarea CoinJoin, Whirlpool. În plus, Samourai Wallet are instrumente de cheltuieli cahoots post-mix, cum ar fi Stowaway și Stonewallx2. Aceste tranzacții colaborative sparg euristica comună a proprietății de intrare prin ofuscarea adevăratei sume trimise și prin utilizarea de ieșiri momeală.

Samourai Wallet a fost, de asemenea, primul portofel Bitcoin care a implementat BIP47, care permite utilizatorilor să partajeze un cod de plată fără a expune detalii suplimentare ale portofelului, sporind confidențialitatea. De asemenea, Samourai Wallet nu reutilizează niciodată adresa și segregă schimbarea toxică și dispune de control al monedelor și de alte caracteristici avansate. Portofelul Samourai poate fi, de asemenea, conectat la propriul nod complet Bitcoin folosind Ronin Dojo; o altă echipă de dezvoltatori care a construit o stivă puternică de noduri complete Bitcoin, concepută special pentru integrarea cu portofelul mobil Samourai și cu clientul Whirlpool de pe desktop. Toate comunicațiile din stiva Portofel Samourai/Ronin Dojo sunt rutate în mod implicit prin Tor.

Pentru a afla mai multe despre utilizarea Portofelului Samourai, sari în canalul său Telegram aici.

Acum ar trebui să aveți o înțelegere de bază a modului de instalare a portofelului Samourai Wallet pe Android, a modului de securizare a celor 12 cuvinte seed și passphrase ale portofelului dvs. și a modului de a primi/trimite bitcoin într-un mod care să îmbunătățească confidențialitatea.


Acest articol a fost publicat inițial în revista Bitcoin Magazine, de Econoalchemist.