,

,

относно

'Европейски биткойнери' установен блок 731398 е инициатива за образование и общност за обединяване на всички европейски Plebs и тези, които искат да научат за Биткойн. Тази разпределена инициатива с нестопанска цел е насочена към изграждането на платформа за споделяне, сътрудничество и Биткойн образование, преодоляване на разликата между езиците, регионите и държавите в цяла Европа.

Като разпределена образователна мрежа няма централен орган или управление за тази инициатива и разчита единствено на участие, куриране на съдържание на доброволна основа. Всеки, навсякъде из Европа, може да допринесе за изграждането и разширяването на обхвата на тази инициатива. Както и, други биткойнери по света също са добре дошли да допринесат и да помогнат за разширяването на материала, експертизата и обхвата на него.

По-голямата част от населението в целия европейски континент липсва знание за Bitcoin и това ги води до вярване на пропагандата, фалшивите данни и информация, както и навременната FUD* разпространявана от тези, които или не разбират Биткойн, или стоят срещу иновациите или развитието, което осигурява по-добра замяна на това, което те могат да предложат.

Комисите на Малкия ХОДЛер от Лина Сейче

През цялата човешка история, всеки път, когато ново изобретение или иновации са били доведени до масите, тя е била разглеждана с враждебност. Много такива примери включват, Печатарската преса, изобретяването на Крушки, и дори интернет. Ако днес кажем на някого, че тези нововъведения, донесени в обществото, са били разглеждани като отрицателни, много хора може да не повярват.

FUD: Daily Mail, 2000 (Internet) vs WEF, 2017 (Bitcoin)

Подобни възгледи се споделят за Bitcoin днес, демонизиране или създаване на съмнения за това. Bitcoin е технологично, математически и икономично чудо на "Сатоши Накамото", което има тенденция да държи много форми в децентрализираната си форма: Актив, обменен превозвач и мрежа. Повечето от хората, които не разбират Bitcoin са склонни да се доверяват на FUD.

По този начин тази инициатива е създадена с една цел - "Да споделяме знания и да образоваме масите за Биткойн и как тя може да бъде от полза за тях, както и да се справи с ФУД с факти". Обединяване на образователни материали, статии, видеоклипове, подкасти, както и семинари и срещи, от всички трудоемки биткойнери из Европа.

*FUD означава "страх, несигурност и съмнение". Това е комуникационна тактика, използвана за влияние върху хората към това да имат отрицателно възприятие за нещо, като цяло чрез преднамерена дезинформация или подбуждащ към страх.